Luc Ponet

Luc Ponet

Organist Luc Ponet is titularis-organist van de basiliek in Tongeren, organist-in-residence en muziekdirecteur van de Bach Academie in de Landcommanderij Alden Biesen (Europees cultuurcentrum van de Vlaamse gemeenschap) en stadsorganist/curator van Leuven Orgelstad. Als uitvoerend musicus met een internationale concertpraktijk liet hij zich nooit in één bepaald vakje stoppen en beheerst hij, dankzij een brede, intensieve opleiding in Leuven (Chris Dubois) en in Wenen (Hans Haselböck) een repertoire vanafLuc Ponet de vroegste orgelmuziek tot creaties van nieuwe muziek en improvisatie. Mede door dat brede vizier schuwt hij In zijn concertprogramma’s soms een uitdagende dialoog met andere kunstvormen niet.

In de voetsporen van o.a. Joseph Jongen, August De Boeck, Paul Gilson en Jean Louël  werd Luc Ponet in september 2000 aangesteld als inspecteur kunstonderwijs van de Vlaamse gemeenschap.

Als docent aan het Lemmensinstituut – LUCA School of Arts – in Leuven en als gastprofessor in o.a. Chicago leidde hij vanaf 1982 tal van organisten op, waarvan meerderen nu eveneens een belangrijke rol spelen in het internationale muziekleven. Luc Ponet realiseerde verschillende CD-opnamen voor o.a. Naxos, Gailly, Pavane en Ricercar en publiceert regelmatig ivm orgels en orgelkunst.

Momenteel werkt hij aan de Universiteit van Leuven, Bijzondere Faculteit van de Kunsten, aan een doctoraatsonderzoek omtrent de  organistenpraxis in het Prinsbisdom Luik tijdens de eerste helft van de 17de eeuw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s